Ons eigen opleidingscentrum

Ons eigen opleidingscentrum

Goede vakmensen zijn schaars, daarom hebben wij een eigen opleidingscentrum opgericht: Technisch Opleidingscentrum Zuid. Het doel is om goedgeschoolde en gemotiveerde arbeidskrachten te leveren aan de sector. In samenwerking met ROC Koning Willem I College in Den Bosch bieden we diverse MBO 2 en 3 opleidingen aan, zoals (eerste) monteur gas-, water-, en warmtedistributie en (eerste) monteur laagspanning en/of (eerste) monteur middenspanning. Deze aanpak is inmiddels een succes: jaarlijks slagen er tientallen monteurs. Niet alleen medewerkers van Van Geleuken, maar ook van onze collega aannemers.

Specialisaties

Naast de diverse MBO opleidingen is het ook mogelijk om je bij TOZ te specialiseren in een van de vakgebieden Gas, Water of Electra.


Water (Kiad)

Monteurs die drinkwaterleidingen aanleggen of ingrepen verrichten aan het drinkwaterdistributienet, dienen te beschikken over een KIAD-certificering. Deze behaal je door een theorie-en praktijkexamen succesvol af te leggen. 

Bij TOZ  kun je dit certificeringsproces doorlopen. Er zijn 2 varianten:

  • Allround Vakbekwaam Persoon (AVP): Iedereen die bedieningshandelingen en ingrepen aan het drinkwaternet verricht tot en met een distributieleiding van rond 200mm.
  • Vakbekwaam Persoon Aansluitleidingen (VPA): Iedereen die alleen aansluitingen en meteropstellingen maakt in de drinkwaterdistributie.

De KIAD is een persoonscertificering bestaande uit een theorie- en een praktijkexamen. Nadat de werkervaring, het diploma en de certificaten zijn gecontroleerd, kan je deelnemen aan de examens.

Gas en Electra 

(VIAG en BEI)

Om als monteur aan het werk te mogen nabij of aan gastechnische en/of elektrotechnische voorzieningen, dient hij of zij over voldoende kennis en kunde te beschikken om veilig aan het werk te mogen en telkens de risico‚Äôs juist te kunnen inschatten. 

Medewerkers van energiebedrijven en medewerkers van (onder-)aannemers, die werkzaamheden verrichten voor netwerkbedrijven, moeten in het bezit zijn van een Stipel persoonscertificaat. Hiervoor zijn verplichte veiligheids- en ervaringseisen opgesteld. Bij TOZ kun je deze certificering behalen.

Vacatures

Electra

Van Geleuken Energie en Water

Water

Gas

Montage

Van Geleuken Energie en Water

Top