Historie

Al meer dan 40 jaar is Van Geleuken Infra actief in de wereld van de ondergrondse infrastructuur. Wij varen onze eigen koers, op onze eigen manier. We investeren in mensen en middelen, denken in kansen en mogelijkheden. 

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Van Geleuken Infra begint als Lei van Geleuken besluit om zijn bokscarrière definitief vaarwel te zeggen. Dat Lei zijn vader niet gaat opvolgen op de boerderij had hij al eerder bedacht. Van het boksen gaat hij naar het grondwerk waar hij start als stratenmaker.

De belangrijkste motivatie voor Lei is geld verdienen en al snel besluit hij om voor zichzelf te beginnen. In deze periode leert Lei zijn grote liefde Rheny kennen en samen krijgen ze vier kinderen; Christel, Jac, Cato en Esther.

Van Geleuken Kabelwerken

De eerste schreden op het gebied van aannemerswerk zijn gezet. Door de krachtige aanpak en dito persoonlijkheid van Lei, sleept hij opdracht na opdracht binnen. De kernactiviteit bestaat uit het leggen van kabels. Zaken worden in die tijd nog regelmatig in de kroeg gedaan, waar grote opdrachten worden "ondertekend" met een biertje. 

De werkzaamheden breiden zich gestaag uit, onder andere door in te spelen op de alsmaar veranderende maatschappelijke vraag. Naast telefoonleidingen komen kabeltelevisie en stroom in het dienstenpakket te zitten. Na verloop van tijd voegen zich ook nog het aanleggen van waterleidingen, glasvezel en gasleidingen toe aan het pakket.

Van Geleuken Kabelwerken bestrijkt en beheerst alle facetten die bij grondwerk te pas komen, van bestraten tot diverse boringen.

Familiebedrijf

Voor een deel van de bovengenoemde ontwikkeling is Jac verantwoordelijk. Al opgroeiend krijgt ook hij interesse in het grondwerk. Jac begint mee te werken op locatie en leert alle aspecten van het vak van onderaf en binnenuit kennen. 

Net als Lei is Jac toegerust met een scherpe  voeling voor de eisen van de tijd. Bepaalde zaken moeten anders worden aangepakt. Diploma's en certificaten zijn steeds belangrijker geworden. Jac zet zich in om van het bedrijf een erkend leerbedrijf te maken en zorgt voor een VCA-certificering.

Stokje overgenomen

In 2011 heeft Jac de leiding van Lei overgenomen. Lei blijft echter nauw betrokken bij Van Geleuken Infra en is het belangrijkste klankbord voor Jac.

Een hommage

Van Geleuken Infra is een levendig bedrijf met een diversiteit aan werknemers. Dagelijks verwerken we een immense hoeveelheid grondwerkmateriaal. De sfeer is ongedwongen en actief. Dit bedrijfsportret is dan ook een hommage aan iedereen die hier werkt.

Het bedrijfsportret laat een verzameling van objecten zien die allemaal verbonden zijn met ons bedrijf. Ze worden gebruikt in de dagelijkse praktijk of hebben een symbolische betekenis. In samenhang met elkaar vertellen zij de prachtige bedrijfs- en familiegeschiedenis van de afgelopen 40 jaar.

Bewust is er gekozen voor een ouderwetse uitvoering van het schilderij. Dus een telmachine in plaats van een laptop, een bakelieten telefoon in plaats van een smartphone. De diversiteit aan graafmachines is teruggebracht tot een simpele schep. Dat alles samen roept een nostalgische sfeer op. Gecombineerd met juiste moderne elementen zoals de grondraket, bierflesjes en de Mercedes, is er meteen een tijdspanne gecreëerd.

Het bedrijfsportret in detail

Het begin

De bokshandschoenen verruild voor een straathamer en tegelklopper. Symbolisch gaan de bokshandschoenen hier de grond in. 

Familie

De vier eieren staan symbool  voor de vier kinderen van het gezin, dat in totaal uit zes personen bestaat. 6 is dus niet voor niets het geluksgetal van Lei. 

Grondwerk

Op dit deel van het doek komen alle facetten van het grondwerk samen. "Alles onder één dak".  

Een nieuwe geluid

Wanneer Jac de leiding overneemt van Lei klinkt er letterlijk en figuurlijk een nieuw geluid in het bedrijf. De LP van Stevie Ray Vaughn staat voor het "het geluid van Jac".

Na het werk een biertje

Bij van Geleuken Infra lopen mensen in en uit, hebben spullen nodig, telefoneren, drinken koffie, moeten wat weten. Her en der staan koffiebekertjes en liggen er sigaretten. Deze items in het schilderij zijn een verwijzing naar de diversiteit van onze werknemers en de prettige en sociale werksfeer.

Op het werk is alcohol uit den boze, vandaar dat de flesjes op het schilderij staan afgebeeld op de rand. Dit representeert dat er op vrijdag na het werk ruimte is om met elkaar te borrelen.

Tattoo doodskop

Een schedel is vaak een herkenningsteken van een groep. In het bedrijfsportret staat dit plaatje voor de ploeg die bestaat uit de alle werknemers zoals, grondwerkers, fitters, monteurs, secretaresses, graafploegen, stratenmakers, administratieve medewerkers en boekhouders. Omdat er ook vrouwen werken heeft de schedel een rozentooi.

Met de doodskop wordt tevens de langst dienende werknemer geëerd; Thijs Bosmans, man van het eerste uur, wiens tatoeage als rechtstreekse inspiratiebron heeft gediend.

Brood!

Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen. Dat is het motto van Lei, dat Jac met de paplepel kreeg ingegoten. Delen kunnen ze allebei goed. Brood delen en samen eten zijn uitingen van vriendschap en verbroedering. De boterhammen staan ook voor het dagelijks brood dat velen van ons verdienen. 

Ouderwets

Vroeger, toen we nog guldens hadden....werd ook de administratie gedaan met een ouderwets telmachine. Tegenwoordig is Van Geleuken een prachtig, modern familiebedrijf. In de buitendienst is iedereen voorzien van uitstekend gereedschap en een prachtige bedrijfsbus.

Ook op kantoor zijn de telmachines vervangen door snelle laptops en smartphones.

Top